WAAR KAN IK DE PRODUCTEN VAN URGO VINDEN?

De URGO-producten zijn alleen te verkrijgen in de apotheek en de parafarmacie.

HOE EEN VERBAND PIJNLOOS VERWIJDEREN?

Om een verband te verwijderen zonder pijn, raden we u aan om het voorzichtig met lauw water te verwijderen, zonder eraan te rukken. U kan ook tegendruk uitoefenen met een vinger of een hand. URGO heeft ook pleisters die geen pijn doen bij het verwijderen.
Opgelet: hydrocolloïdverbanden mogen niet worden verwijderd, tenzij bij vermoeden van huidreactie (allergie op het verband).

HOE DE LIJMRESTEN ROND DE WOND VERWIJDEREN?

U kan lijmresten verwijderen met 90° alcohol. Giet enkele druppels op een kompres en verwijder de lijmresten voorzichtig. Zorg ervoor dat er geen alcohol in de wond komt.

WAT MOET IK DOEN ALS IK ALLERGISCH BEN VOOR HET VERBAND?

Bij vermoeden van allergie voor de pleister (jeuk, irritatie …) moet u de pleister onmiddellijk verwijderen. U kan daarna een kompres op de wond leggen en dit met een gaasverband bevestigen. Raadpleeg een arts voor advies.
Bij vermoeden van infectie moet u een arts raadplegen voor advies.

MOETEN ALLE WONDEN WORDEN ONTSMET?

Om een infectie te voorkomen, moet u de wond reinigen, ontsmetten, spoelen en drogen. Zie de rubriek “Adviezen” voor informatie over het ontsmetten van een wond.
Bij vermoeden van infectie moet u een arts raadplegen voor advies.

HOE EEN BRANDWOND BEHANDELEN?

Het eerste wat u moet doen bij een brandwond is het letsel afkoelen met koud water. Hoe sneller u dat doet, des te efficiënter de werking. Spoelen met koud water verlaagt de plaatselijke temperatuur en voorkomt uitbreiding van de ontsteking. U moet daar echter wel de regel van de drie 15’s voor volgen: de brandwond spoelen met water van
– 15 °C;
– op 15 cm afstand van de brandwonde;
– gedurende ongeveer 15 minuten.

Zie ook de rubriek “Adviezen”. Daar vindt u wat u moet doen bij oppervlakkige brandwonden.

DOET HET AANBRENGEN VAN URGO KLOVEN FILMOGEL® PIJN?

Het aanbrengen van het vloeibare verband URGO Kloven Filmogel® kan tintelingen veroorzaken gedurende enkele seconden. Maar zodra de film droog is, zal die pijn volledig verdwijnen.

HOE LANG MOET IK URGO KLOVEN GEBRUIKEN?

U kan URGO kloven Filmogel® gebruiken tot de letsels volledig geheeld zijn.