Al uw kwaaltjes verdienen
 • fr
 • UrgoAdviesPijnHoe vermijdt u rugpijn?

   

  Hoe vermijdt u rugpijn?

  Acute rugpijn is meestal te wijten aan verhoogde spierspanning door een slechte houding of door een te zware lichamelijke inspanning.

  Enkele eenvoudige en doeltreffende dingen die u kunt doen!
  Til geen lasten die te zwaar zijn

  Als u rugpijn wil voorkomen, wordt het afgeraden om te zware lasten te dragen. Het verdient aanbeveling om de knieën te buigen zodat de rug niet overbelast raakt.

  Doe aan sport

  Lichaamsoefening is essentieel om rugpijn te voorkomen. Als u last hebt van terugkerende pijn, zoek dan een geschikte sport. Vraag raad aan uw arts. Denk er ook aan dat u zich voor de inspanning moet opwarmen.

  Denk eraan regelmatig te drinken

  Het wordt aanbevolen regelmatig water te drinken om rugpijn te voorkomen. Als u al pijn hebt, drink dan veel water om sneller te recupereren.

  Let op wat u eet

  Evenwichtig eten is essentieel om het risico op rugpijn zoveel mogelijk te beperken. Overgewicht is trouwens een factor die het risico op rugproblemen verhoogt.

  Blijf niet te lang aan uw bureau zitten

  Als we zitten, is de druk op onze ruggengraat bijna twee keer groter dan wanneer we staan. Sta regelmatig op, al is het maar om een paar passen te zetten. Kies ook goed materiaal (geen te laag bureau, rechte stoel, enz.).

  Bestrijd stress

  Yoga is een uitstekende manier om rugpijn te verminderen. Het helpt u te ontspannen en de stress weg te nemen die vaak aan de basis van rugpijn ligt.

   

  URGO Verwarmende Gordel & Navullingen / URGO Navulling voor Verwarmende Gordel. Indicaties: verlichting van spier- en gewrichtspijn. Vanaf de leeftijd van 12 jaar. Vraag advies aan uw arts of apotheker en raadpleeg voor gebruik de gebruiksaanwijzing op het etiket. Dit medische hulpmiddel is een gereglementeerd gezondheidsproduct, dat als gevolg daarvan een CE-markering draagt. Laboratoires URGO. 03/2017

  logo-heading-img-2 heeft de oplosing!

  OM VERLICHT LAGE RUGPIJN

   

  ANDER ADVIES?

   
  Welke pleister kies ik voor mijn spierpijn?
   

  Welke pleister kies ik voor mijn spierpijn?